Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa presenta les jornades gastronòmiques de primavera Ibiza Sabor

tornar Imprimir

180417 Ibiza Sabor

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha presentat avui les Jornades gastronòmiques de primavera #IbizaSabor17, que tindran lloc del 20 d'abril al 28 de maig. Enguany es celebra la cinquena edició i hi participaran un total de 51 restaurants. En el marc d'aquestes jornades, organitzades conjuntament per la Fundació de Turisme del Consell d'Eivissa i la Pimeef, se celebrarà també el II Fòrum Professional de Gastronomia del Mediterrani el dilluns 15 de maig a l'Ibiza Gran Hotel.

El president del Consell ha destacat que "aquestes jornades gastronòmiques i el Fòrum s'han consolidat com una cita imprescindible per als xefs i productors d'Eivissa, que estan veient com gràcies a l'impuls d'Ibiza Sabor s'està aconseguint un efecte mediàtic fins ara desconegut per a la gastronomia d'Eivissa", i ha senyalat que "el principal èxit radica en el posicionament d'Eivissa a nivell nacional com una destinació turística gastronòmica".

Durant la presentació, el director insular de Turisme, Vicent Torres 'Benet', ha destacat l'esforç de promoció que realitza la Fundació de Turisme en congregar en aquest esdeveniment a periodistes nacionals i internacionals especialitzats en gastronomia, com José Carlos Capel i Julia Pérez, impulsors de Madrid Fusión, que seran els qui presentin el Fòrum. El president del Consell també ha ressaltat que "un factor clau en aquestes jornades és el suport als productors, tant per la seva visibilitat en el Fòrum com per l'esforç de publicitat de les marques".

Aquestes jornades inclouen dos esdeveniments més. D'una banda, el dilluns 24 d'abril se celebrarà a l'agroturisme Atzaró un taller magistral de formació en Sala. Segons ha explicat la periodista Julia Pérez, directora de Gastroactitud -que ha participat en l'acte via Skype- "aquest taller serà impartit pels majors experts en aquesta matèria a Espanya. Es tracta d'una oportunitat única a Eivissa per conèixer els mètodes de treball dels millors maitres i també per entendre una cosa essencial: que la correcta atenció al client és tan important com el plat del xef. Serà un taller amb una part teòrica i una altra pràctica, imprescindible per a qualsevol que treballi en el sector de l'hostaleria".

En aquest taller magistral participaran:

- Didier Fertilati, Cap de Sala de Quique Dacosta, restaurant amb tres estrelles Michelín.

-Eli Iglesias, coordinadora de Sala de Mugaritz, amb dos estrelles Michelín i considerat un dels millors restaurants del món.

-Urko Mugartegui, Director de Sala de la Pérgola de Amós, restaurant amb dos estrelles Michelín a Cantàbria.

-Francisco Patón, Cap de Sala de l'hotel Urban de Madrid (5 estrelles Gran Luxe). Reconegut com un dels millors caps de Sala de tot l'Estat.

El taller magistral de formació en Sala serà gratuït, però requereix inscripció prèvia en el correu ibizasabor@gmail.com o a través del telèfon 626 90 47 28. Se celebrarà el dilluns 24 d'abril a l'Agroturisme Atzaró, de 10 del matí a 13.30 hores.

D'altra banda, el dilluns 22 de Maig, de 10 a 13.30 hores, se celebrarà el segon esdeveniment a l'hotel Aguas de Ibiza. En aquest cas, es tracta d'un taller magistral de creativitat amb sobrassada. Segons ha explicat Julia Pérez, "volem investigar les possibilitats de la sobrassada com un plat amb estrella Michelín, com a tapa, com a còctel, com a gelat o com un viatge de sabors al voltant del món. Volem estimular al màxim la creativitat perquè a partir d'ara la sobrassada sigui un món de sorpreses gastronòmiques a Eivissa".

En aquest taller participen:

-Xesc Reina. Mestre xarcuter de Catalunya i Balears, creador de 'La Sobrasadería' de Can Company i considerat per la premsa especialitzada en gastronomia com 'el gurú de les sobrassades'.

-María José San Román, xef del restaurant Monastrel, amb un estrella Michelín,

-El Cocinero Fiel. Txaber Allué és un bloguer que amb les seves receptes ha revolucionat la cuina a través d'internet. Autor del llibre "De los platos tradicionales a la tortilla 2.0" i de nombrosos plats amb sobrassada.

-Jongping Zhang, de Soy Kitchen. Més conegut com "Julio", és una de les sorpreses gastronòmiques de Madrid amb una cuina on fusiona sabors de Singapur, Corea, Thailandia, Xina, Japó, Vietnam, Indonèsia i Espanya.

-Albert Gómez, xef executiu de Butifarring, un èxit a Barcelona.

El taller també és gratuït, però requereix inscripció prèvia en el correu ibizasabor@gmail.com o a través del telèfon 626 90 47 28.

En l'acte de presentació de les jornades, celebrat en el Cafè Montesol, han participat gran part dels restaurants que participen en l'esdeveniment, així com el president de Pimeef Restauració, Joan Riera, i el director insular de Turisme, Vicent Torres 'Benet'.

Les jornades Ibiza Sabor compten amb una nova web: www.ibizasabor.es i xarxes socials pròpies per donar difusió a l'esdeveniment.

Galeria d'imatges

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa · Telèfon: 971 19 59 00 · oamr@conselldeivissa.es