Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es
Icono Facebook twitter RSS
 

El Presidente del Consell acude a Bruselas y a la UNESCO para buscar apoyos contra las prospecciones petroleras

Volver Imprimir

Eivissa diu no

Eivissa, 10 de febrer.

El president del Consell Insular, Vicent Serra, es reuneix demà, 11 de febrer, amb el Comissari Europeu de Medi Ambient, Janez Potocnik, per tractar el tema de les prospeccions petrolieres al Golf de València. A la reunió hi assistirà també, en representació del Consell Insular d'Eivissa, la consellera de Medi Ambient, Pepa Costa, i el tècnic Jaume Estarellas. També hi assistirà l'eurodiputada Rosa Estaràs; el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell; el conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Biel Company; el president de la Comissió Balear de Medi Ambient; el representant de l'Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, i el delegat d'Oceana a Brussel·les, Nicolas Fournier.

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Serra, expressarà el rebuig social i institucional a les prospeccions en aigües properes a les Illes Balears. També demanarà que la Comissió Europea recolzi les al·legacions que han presentat les institucions i l'informe de la Comissió Balear de Medi Ambient, així com una vigilància estricta, per part d'Europa, del procediment administratiu i mediambiental per atorgar la Declaració d'Impacte Ambiental. L'expedició aportarà una certificació de l'Aliança Mar Blava que acredita que, fins el moment, s'han entregat 33.000 al·legacions a diferents registres d'entrada oficials, la qual cosa mostra l'ampli rebuig social que generen.

El Consell Insular, com a una de les administracions que pot registrar al·legacions pel Ministeri de Medi Ambient. Es recomana els ciutadans que facin ús dels punts habilitats per l'Aliança a diversos punts, així com els llocs habilitats pels ajuntaments o el propi Registre d'Entrada del Consell Insular,que té horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 8 a 19,30 hores i dissabtes de 9 a 13 hores.

El proper 17 de febrer, el president del Consell es reuneix amb Mechtild Rössler, directora adjunta del Centre del Patrimoni Mundial de la Unesco; Fanny Douvere, encarregada del Programa de Patrimoni Mundial Marí, i amb Kerstin Manz, encarregada d'Europa de l'Oest al CPM. La reunió tendrà lloc a París, després que el president hagi demanat aquesta cita per tractar el tema de les prospeccions petrolieres i el perill que suposen pels bens declarats Patrimoni de la Humanitat a Eivissa. El president acudirà acompanyat de les conselleres de Patrimoni, Pepita Costa, i Medi Ambient, Pepa Costa.

En aquesta reunió també s'ha convidat a assistir-hi al president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i l'alcaldessa d'Eivissa, Pilar Marí.

 

Compartir:

Proponemos

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa · Teléfono: 971 19 59 00 · oamr@conselldeivissa.es