El Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa impulsa un any més la campanya ‘Això Sí és Nadal’ per fomentar el consum del producte local durant aquestes festes. Enguany, amb l’objectiu de posar en relleu també la gastronomia eivissenca tradicional al Nadal, s’han realitzat quatre vídeos on quatre reconeguts chefs de l’illa, Pedro Tur del restaurant Sa Nansa, Jose Miguel Bonet de Es Ventall, Catalina Riera de Can Alfredo i David Reartes del Re·Art, ens mostren com es preparen quatre de les receptes nadalenques més preuades a l’illa, com són l’anyell al forn, el Gall de Sant Pere, el sofrit pagès i la Salsa de Nadal.
El president i conseller del departament, Vicent Marí, ha explicat que aquests plats festius de la cuina eivissenca “són una forma de recuperar la tradició i tornar als sabors de la nostra infància, a més de ser la forma més saborosa de transmetre-la”. Aquestes receptes es poden visualitzar al web www.saborsdeivissa.es i a les xarxes socials del Consell d’Eivissa.
Nadal, ha remarcat Marí, és una festa per recollir-se i recuperar les tradicions, és una de les “festes grosses del calendari eivissenc, i com a festa no hi poden faltar bons aliments i la nostra gastronomia més autèntica utilitza els millors productes eivissencs” que són la base dels plats com sofrit pagès, l'anyell al forn, la porcella, la salsa de Nadal, el bescuit...
La presentació d’aquesta campanya ha tingut lloc avui a la Finca Experimental de Can Marines, i els productors locals que formen part d’aquesta iniciativa han pogut exposar els seus productes: herbes, oli, pa, dolços, peix, patates, col, pollastre, ous, vi, salsa de Nadal, formatges, sobrassada... productes per dur a la taula en Nadal. També hi ha hagut una degustació de Salsa de Nadal a càrrec de la chef Marga Orell.
El president Vicent Marí ha agraït als productors, “un sector fonamental per a la nostra alimentació i la conservació de l'entorn”, i als chefs que porten els productes eivissencs a la cuina, “la seua important tasca de confiança en el producte local que ens permet gaudir d’uns sabors i de una qualitat incomparable” Marí ha animat a tothom a seguir adquirint producte local “especialment durant aquestes festes que gaudirem amb els bons sabors d’Eivissa a taula”.
Amb la compra de productes d'Eivissa, a més d'adquirir productes de gran qualitat i aportar els sabors originals als nostres plats, també afavorim la conservació del nostre territori i paisatge, i col·laboram amb el treball de molts petits productors i elaboradors que dia a dia s'esforcen perquè puguem tenir al nostre comerç el millor de la terra i la mar.
Durant aquests dies de Nadal es podran trobar aquests productes als comerços col·laboradors amb un etiquetatge i cartelleria distintius.
A l’acte de presentació d’aquesta campanya nadalenca també ha assistit el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern, Joan Simonet, i el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí.