L'Auditori de Cas Serres arrenca maig amb dues obres de teatre de gira nacional

L'1 de maig recala a Eivissa ‘Estación Paraíso’ i el 5 de maig l'espectacle ‘361 Grados’

 

L'Auditori del Centre Sociocultural Cas Serres comença el mes de maig amb dues obres referents de gira nacional com són ‘Estación Paraíso’ i ‘361 Grados’, el preu del qual de l'entrada de tots dos espectacles és de 4 euros en la web del Consell d’Eivissa, https://www.conselleivissa.escenaonline.com/, o en taquilla.

Així, dimecres que ve 1 de maig a les 19.00 hores serà el torn de ‘Estació Paraíso’, un espectacle amb titelles i música que conta la història d'una vella titellaire que està en una estació de tren esperant però no sap per què és allí i les seues titeles titelles, ficades en una maleta, són l'única pista que tenen per esbrinar qui és i quin és el seu destí. Aquesta és la història d'amor d'una anciana que desafia amb valentia, humor i tendresa els límits de la seva memòria per reunir-se amb l'amor de la seva vida.

Aquest espectacle inclou diversos elements com la plàstica i la música, així com el teatre d'objectes en diferents escales, coreografies o teatre de màscares. ‘Estación Paraíso’ és una producció de La Maquiné en col·laboració amb l'Agència Andalusa d'Institucions Culturals, Junta d'Andalusia, i compta amb diversos premis com el premi Lorca 2023 com a ‘Millor espectacle per a la infància i familiar’, el premi del públic en la 25è Fira de Teatre de Castella i Lleó 2022 com a ‘Millor espectacle infantil i familiar’ o el premi Feten 2023 a la ‘Millor interpretació femenina’.

L'Auditori continua amb la seua programació el 5 de maig a les 19.00 hores amb la funció ‘361 Grados’, una obra en la qual la companyia sevillana Proyecto Tránsito uneix dansa i circ en un espectacle unipersonal en el qual la magistral manipulació del Hula hoop es fusiona amb la dansa, amb la música, i amb coreografies i efectes visuals sorprenents. Es tracta d'una obra existencialista que tradueix en imatges la necessitat de veure el món com un flux d'esdeveniments, d'acceptar el caos com a estat natural de la vida. ‘361 Grados’ està avalada amb guardons com el premi a la ‘Millor Recerca Circense’ en els premis Feten 2023 i un segon premi en Panorama en Circada 2022.

L’Auditori de Cas Serres acull també les obres del Circuit PLATEA

L’obra ‘El Testament’ se representarà el pròxim diumenge 28 d’abril a les 19.00 hores, interpretada per l’actor Ramon Molina. Dirigida a públic a partir dels 14 anys, aquesta obra reflexiona sobre la vida, els records, les  arrels i identitats universals.

Així mateix, l’espectacle ‘Bunji, la petita coala’, arribarà a escena el 3 de maig a les 20.00 hores. Es tracta d’una funció de teatre i titelles, dirigida al públic infantil, amb una escenografia sorprenent i dues intèrprets que, a través de la narració, els diàlegs i algunes cançons, captivaran el públic des del primer moment al més pur estil de Festuc Teatre. Aquesta vegada la companyia s’inspira en tot l’imaginari australià, en la seua diversitat, la seua fauna i les diferents espècies que hem de respectar i estimar.

Aquestes dues obres, que tenen un preu únic de 10 euros per persona, estan incloses en el programa PLATEA, el programa estatal de circulació d’espectacles d’arts escèniques, organitzat per l’INAEM (Institut Nacional d’Arts Escèniques i Música) en col•laboració amb la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) amb l’objectiu del contribuir al manteniment i la sostenibilitat de les temporades estables d’arts escèniques desenvolupades en espais de les entitats locals, fomentant l’accés de la ciutadania a una oferta de qualitat i la comunicació cultural entre les comunitats autònomes.