El Consell d’Eivissa ofereix una formació en Treball Social Comunitari als cinc ajuntaments

En dos torns, els equips de serveis socials d’atenció primària d’Eivissa han començat una formació que durarà 6 mesos, entre abril i novembre

El Departament de Benestar Social, Família i Igualtat del Consell Insular d’Eivissa ha organitzat un curs de Treball Social Comunitari per als Equips de Serveis Socials d’Atenció Primària dels ajuntaments de l’illa d’Eivissa. Entre ahir i divendres, l’experta Carmen M. Castrejón, imparteix la primera fase de Conceptualització, en la que es defineix què és el Treball Social Comunitari com a disciplina específica, quins són els seus objectius, quins són els models d’intervenció i quins són eles elements bàsics així com els àmbits i les eines per a la intervenció.

El proper mes de maig es realitzarà la segona fase, de disseny, en la que s’identificarà el repte o situació sobre la que es vol intervenir, s’aproximarà al disseny social de ‘Design Thinking’ i es redactaran projectes, entre d’altres.

Fins el mes de novembre s’iniciarà una fase online en la que es guiarà els professionals en la posada en marxa de tot allò après durant les fases teorico-pràctiques.

Carmen M. Castrejón compta amb 35 anys d’experiència al Tercer Sector i l’Impacte Social a diverses regions i organitzacions de l’Estat Espanyol. Va començar amb 14 anys com a voluntària a l’Hospital de Sant Joan de Déu a Sevilla acompanyant a gent gran sense família. Als 19 anys va arribar al barri del Polígono Norte de Sevilla i a les “3.000 viviendas”, per impulsar un projecte per evitar la desescolarització de la infància i l’adolescència. Des de llavors, ha treballat sempre acompanyant a infants, adolescents, joves i famílies. Sempre diu que ha crescut i ha ajudat a créixer passant per tots els rols de les organitzacions des de voluntària fins a membre del Comitè de Direcció. Les seves experiències han estat molt diverses, però sempre amb els valors essencials de la justícia social, la solidaritat i la igualtat d’oportunitats.