Els sabors d’Eivissa són protagonistes aquestes festes amb la campanya ‘Això Sí és Nadal’

Un Nadal més, el Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa impulsa la campanya de promoció del producte local ‘Aixó Sí és Nadal’ amb l’objectiu de fomentar el consum del producte local i de proximitat com a base dels menús nadalencs.

Com ja és tradició, el president del Consell d’Eivissa i conseller del departament de Medi Rural i Marí, Vicent Marí, i el director insular, Joan Marí, han mantingut un encontre amb els productors locals que formen part d’aquesta iniciativa al Hipòdrom de Sant Rafel, on han pogut exposar els seus productes: herbes, oli, pa, mel, dolços, formatges, patates, col, ous, vi, formatges, sobrassada... productes per dur a la taula en Nadal.

Marí ha recordat que amb la compra de productes d'Eivissa, a més d'adquirir productes de gran qualitat i aportar els sabors originals als nostres plats, també afavorim la conservació del nostre territori i paisatge, i col·laboram amb el treball de molts petits productors i elaboradors que dia a dia s'esforcen perquè puguem tenir al nostre comerç el millor de la terra i la mar. Marí ha agraït als productors locals la seua feina i esforç així com la capacitat de superar les dificultats, assenyalant que, a pesar de les preocupacions derivades enguany de la grip aviar i la pesta porcina, el consum d’ous, carn d’aus i de porc, està totalment segura i garantida sanitàriament per als humans: “El nostre compromís amb els productes d’Eivissa és també un compromís amb el sector primari i elaborador, i som conscients de l’impacte que té sobre la diversificació econòmica i la conservació del territori i del paisatge rural de la nostra illa”, ha conclòs Marí.

Nadal és una festa per recollir-se i recuperar les tradicions, una de les festes grosses del calendari eivissenc, i com a festa no hi poden faltar bons aliments i la nostra gastronomia més autèntica utilitza els millors productes eivissencs que són la base dels plats com sofrit pagès, l'anyell al forn, la porcella, la salsa de Nadal, el bescuit...

Des de sempre els millors fruits del camp i de la mar d’Eivissa són triats per protagonitzar  els plats més emblemàtics de la cuina tradicional nadalenca que han acompanyat  els eivissencs durant moltes generacions:  El sofrit pagès i la salsa de Nadal en són les estrelles juntament amb els peixos i mariscs, l’anyell, el porc, la sobrassada, el poll pagès, la patata vermella, la mel, l’oli d’oliva, el safrà. el pa pagès, els dolços o l’ ametlla, tot acompanyat dels vins de la terra, els licors i els escumosos que s’elaboren a l’illa.