Notícies relacionades

Els alumnes del mestre artesà Toniet mostren les seues creacions a Sa Nostra Sala

Els alumnes del mestre artesà Toniet mostren les seues creacions a Sa Nostra Sala

La mostra romandrà oberta fins al 28 de juliol.

La consellera en funcions del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, ha presentat avui la nova mostra que acull Sa Nostra Sala Fascinats pel fang, un recull del treball de més de 40 alumnes de ceràmica del taller del mestre artesà Toniet.

La consellera ha explicat que es tracta d’una mostra col·lectiva d’art i artesania, “dues disciplines cada vegada més lligades” on es treballen el volum, propostes variades, diferents formes, colors i textures “en una combinació de tradició i avantguarda”.

Comissionada per la conservadora del Museu Etnogràfic de Can Ros, Susana Cardona, aquesta exposició permet gaudir dels treballs i les creacions de més de 40 alumnes de Toniet,  que des de fa molts anys que està immers no només en els seus propis processos creatius, sinó que dedica bona part del temps a l’ensenyament de la seua disciplina i a la transmissió dels seus coneixements a nombrosos alumnes d’arreu de l’illa. A través dels cursos i tallers, Toniet ha anat formant un nodrit grup d’artistes i artesans destres en la manipulació del fang i altres matèries que empren per a les seues creacions artístiques, creacions que arrenquen de la terra i el fang i s’endinsen en les profunditats de l’art contemporani i d’avantguarda. Molts d’ells han tengut ja diverses exposicions, no només col·lectives sinó també individuals.

La mostra s’inaugura el pròxim dijous 8 de juny a les 20 hores i romandrà oberta fins al 28 de juliol.