Notícies relacionades

Els ucraïnesos Hudaki Village Band obren el festival Nits de Tanit

Els ucraïnesos Hudaki Village Band obren el festival Nits de Tanit

Aquest dissabte 1 de juliol a les 22 hores

La banda ucraïnesa Hudaki Village Band és l’encarregada d’obrir el cicle musical Nits de Tanit aquest dissabte 1 de juliol a les 22 hores, en la que és la novena edició d’aquest festival que reuneix a artistes i grups nacionals i internacionals. Com és habitual, els concerts se celebren al recinte exterior de l’extensió universitària de la UIB a Eivissa (antiga comandància militar).

Les entrades ja es troben a la venda a https://conselleivissa.escenaonline.es/par-public/rest/evento/listado mitjançant la pàgina web del Consell Insular o de la pàgina web Eivissa Cultural. El preu es de 10 euros anticipades i de 15 euros a taquilla dues hores abans de començar l’espectacle. Per a qualsevol dubte o informació es pot trucar de dilluns a divendres de 10 a 15 hores al 680104856.

Des dels Carpats ucraïnesos arriba Hudaki Village Band. En aquesta zona muntanyosa del sud-oest d’Ucraïna coneguda com Maramures, on les cultures i els pobles han permeat les fronteres amb Romania i Hongria, els músics de poble s’anomenen hudaki.

Diverses influències musicals fan que la seua música sigui polifacètica i única. La tradició vocal eslava, les melodies romaneses, els ritmes jueus i el temperament gitano es mesclen en una cultura local creuada que ha evolucionat durant segles de convivència. Durant els seus vint anys de trajectòria, Hudaki Village Band ha llançat cinc discos i ha actuat a la majoria de festivals d’Europa, incloent-hi, entre altres, el Festival Sziget de Budapest, Bardentreffen a Alemanya, KlezMore a Viena, Notes d’Equinoxes Delemont i Festival dels 5 Continents a Suïssa, Respect a Praga, Balkan Trafik a Brussel·les o Les Suds Arles a França.