Notícies relacionades

Els Premis Vuit d’Agost incorporen com a novetat la categoria musical i augmenten la seua dotació econòmica

Els Premis Vuit d’Agost incorporen com a novetat la categoria musical i augmenten la seua dotació econòmica

El termini per presentar els treballs conclou el 4 de setembre. 

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramon, juntament amb els membres de la Comissió de Música del Consell de les Arts Nèlida Bonet i Luis Iglesias, ha presentat l’edició 2023 dels Premis Vuit d’Agost, que inclouen enguany com a novetat la incorporació d’una sisena categoria artística: el Premi Vuit d’Agost de Música, en dues modalitats, premi de Música Clàssica per a obres compostes per a orquestra simfònica, agrupacions de cambra, instrument solista (piano, guitarra, orgue...), per a veu o agrupació coral (amb o sense acompanyament) i per a banda simfònica; i el premi de Música Moderna per a obres compostes per ser interpretades amb instruments elèctrics per banda de rock, jazz, folk i/o cantautors/ores.

Tant en una modalitat com en l’altra, la composició ha de tenir una durada mínima de tres minuts i ha de ser completament inèdita. Per a aquesta nova categoria s’ha conformat un jurat de persones expertes, músics en actiu, i professors, amb Adolfo Villalonga com a president.

A banda d’aquesta categoria, els Premis Vuit d’Agost 2023, que augmenten la seua dotació econòmica fins arribar als 20.000 en total, mantenen la resta de categories com són Investigació (dotat amb 5.000 euros i la publicació del treball guanyador; Pintura (dotat amb 2.500 euros); Artesania del Fang (dotat amb 2.500 euros); Fotografia (dotat amb 2.500 euros); Disseny Gràfic (dotat amb 2.500 euros) i la novetat d’enguany, Música (dotat amb 5.000 euros distribuïts en 2.500 euros per a cada modalitat).

La consellera Sara Ramon ha recordat que l’objectiu d’aquesta convocatòria de premis és seleccionar i premiar els millors treballs d’investigació sobre l’illa d’Eivissa (que pot estar fet per una sola persona o per un grup de treball en els diversos àmbits científics) i la creació artística en aquesta illa. El termini de presentació d’obres es tanca el proper 4 de setembre inclòs. Les bases, en les quals consten les característiques que han de tenir les obres i la forma de presentació, estan publicades al BOIB núm. 109 de 5 d’agost de 2023 i a la Seu electrònica del Consell Insular d’Eivissa (seu.conselldeivissa.es).

Sara Ramon ha agraït i ha fet un reconeixement a tots els jurats que s’han implicat al llarg d’aquestos més de trenta anys dels Premis “en una feina tan complexa, i als que en formen part enguany, els vull mostrar la nostra major gratitud per part del Consell d’Eivissa i de la societat eivissenca en general que es beneficia de les aportacions dels nostres artistes i investigadors”. I és que, com ha recordat, amb els treballs premiats d’investigació “ja portam una àmplia biblioteca de treballs de temàtica local que tal vegada no haurien vist la llum en altres circumstàncies i, a més, amb els treballs artístics hem ampliat de forma significativa la col·lecció d’art que el Consell d’Eivissa”.

Ramon, finalment, ha animat a l’àmplia varietat de creadors i creadores que hi ha a la nostra illa i investigadors i investigadores, cada un dins els seu àmbit, a presentar-s’hi “per donar a conèixer la seua creativitat i per posar en valor el potencial artístic que hi ha a la nostra illa”.