Notícies relacionades

Sa Nostra Sala acull l’exposició ‘L’illa interior’ de l’artista eivissenca Júlia Ribas

Sa Nostra Sala acull l’exposició ‘L’illa interior’ de l’artista eivissenca Júlia Ribas

La sala d’exposicions del Consell Insular d’Eivissa, Sa Nostra Sala, acull fins al 22 de març l’exposició ‘L’illa interior’ de l’artista Júlia Ribas, que commemora els seus 30 anys de pintura. La consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni, Sara Ramon, ha explicat que “el títol d’aquesta col·lecció té un doble sentit, perquè aprofundeix en l’illa interioritzada per l’artista i l’illa que l’envolta i la influeix”.

En aquesta exposició, Júlia Ribas deixa entreveure “l’amor a la terra, l’arrelament a l’ila que l’ha vist néixer i créixer, com a persona i com artista” i fa, en definitiva “un homenatge a la seua terra com pocs altres se la seua generación han retut”.

Júlia Ribas, nascuda a Sant Agustí des Vedrà l’any 1973, però gertrudiera d’adopció, va exposar per primera vegada a la Galeria Marta Torres l’any 1996 de manera individual, i de manera col·lectiva a la desapareguda Galeria Alhadros el 1997. En aquestos anys, ha viscut diverses etapes, en les quals destaca l’experimentació en què anà substituint, progressivament, la pintura habitual per materials de la naturalesa com terra, òxids, carbó, calç, cendra, etcètera.

Per la seua banda, l’artista ha explicat que “preparar aquesta exposició ha significat fer molta feina de la qual estic molt satisfeta i esper que la gent pugui gaudir-la”. En aquest sentit, “hi ha 30 obres exposades i el nucli de l’exposició, el cor, la porta, és una representació del poema ‘Camins’ de Marià Villangómez, que es pot llegir aquí també per recordar-lo”, ha assegurat.

Aquesta exposició es pot visitar de dilluns a divendres en horari de 10.00 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h.