Notícies relacionades

El Consell d’Eivissa i el Govern balear prioritzaran la construcció d’una promoció d’habitatge al solar del Passeig Marítim

El Consell d’Eivissa i el Govern balear prioritzaran la construcció d’una promoció d’habitatge al solar del Passeig Marítim

El president Vicent Marí demana que s’estudiï la possibilitat que pugui servir de solució per a sanitaris, funcionaris i forces i cossos de seguretat de l’Estat

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, han acordat avui establir com a prioritat d’ambdues institucions la construcció d’una promoció d’habitatge al solar del Passeig Marítim, propietat del Consell Insular, que va ser ofert a l’IBAVI en l’anterior legislatura, sense que s’hagués culminat la seua cessió.

Segons ha explicat el president Vicent Marí, aquest solar urbà de 1.100 metres quadrats podria acollir uns 30 habitatges que podrien donar solució a part dels problemes de manca de qualitat de serveis públics com la sanitat o els serveis que presta l’Estat a Eivissa, “si s’estudien fórmules per permetre a aquests col·lectius ser prioritaris en l’adjudicació d’aquests habitatges a preus taxats”. En aquest sentit, la consellera Marta Vidal ha assegurat que s’estudien “fòrmules que permetin fer una adjudicació que doni resposta a la problemàtica plantejada avui pel Consell d’Eivissa”.

Igualment s’ha abordat el problema d’habitatge des d’un punt de vista més global, en què la consellera ha anunciat que treballa en reformes legislatives a curt i mig termini. En aquest sentit, Vidal ha anunciat la creació de diverses comissions de feina interterritorials de què en formaran part els consells insulars per tal que les solucions que plantegi la nova normativa siguin aplicades als problemes reals de cada illa de que en són coneixedors les institucions insulars.

Quant a polítiques de Territori, s’ha tractat la necessitat de dotar els ajuntaments d’eines que permetin accelerar l’actualització dels planejaments urbanísitcs.

Transport Públic

El transport públic també ha estat un dels punts tractats a la reunió. En aquest sentit, la consellera ha lamentat la poca coordinació entre illes que hi ha en una competència que és pròpia dels consells insulars d’Eivissa, Menorca i Formentera, però que no ho és de Mallorca a on el Govern balear gestiona les competències. “Aquesta asimetria ha provocat una manca de diàleg total entre les 4 illes que hem de corregir posant en marxa una comissió interterritorial”, ha explicat la consellera.

A més, el president ha demanat augmentar el finançament que reben els consells per gestionar aquesta competència, “atès que la licitació que som a punt d’iniciar ens ha demostrat que el cost de les necessitats actuals d’una illa com Eivissa són molt superiors als contemplats en el finançament actual, i una major aportació del Govern és la única manera de no haver de repercutir aquestes millores en el cost dels bitllets que paguen els usuaris”.

Aquestes han estat les conclusions d’una jornada de reunions mantingudes aquest matí en el Consell Insular d’Eivissa en què la consellera s’ha reunit a primera hora amb el president i el vicepresident primer i conseller de Territori, Ordenació Turística, Mobilitat, Infraestructures Viàries i Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan. Posteriorment s’han incorporat a la trobada els alcaldes d’Eivissa, Rafa Triguero, de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, de Sant Josep de sa Talaia, Vicent Roig, de Sant Joan de Labritja, Tania Marí i la tinent d’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Neus Mateu.