Notícies relacionades

El Consell Executiu aprova definitivament el projecte de rehabilitació del ferm de la carretera EI-100 de Jesús a Santa Eulària des Riu

El Consell Executiu aprova definitivament el projecte de rehabilitació del ferm de la carretera EI-100 de Jesús a Santa Eulària des Riu

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat avui de manera definitiva el projecte de rehabilitació del ferm de la carretera Jesús – Santa Eulària EI-100 de la Xarxa Viària del Consell d’Eivissa, que ha estat redactat pels enginyers Pablo Quesada i Vicente Bufí amb un pressupost base de licitació de 4.969.755,39 euros.

Aquest projecte afecta un tram d’11,5 kilòmetres i preveu la reparació de deficiències estructurals del ferm (esquerdes longitudinals, quarteigs...) i les que determinen l’estat de regularitat del ferm (esquerdes transversals, descarnadures, peladures...). A més, s’adequaran els marges de la via amb l’eliminació d’aquells elements que puguin interferir amb la carretera, amb una franja de 2,5 metres i es netejaran i repararan les obres de drenatge.

Encara que una de les principals novetats que inclou aquest projecte és la creació de dos parades d’autobús a la zona de Valverde (PK 9+830 de la EI-100) adosades a ambdós marges de la via, dotades de marquesines i zona segura d’espera per a vianants.

Igualment, es dona continuïtat al carril bici de la variant de Jesús a la carretera i de la carretera al pas inferior que connecta la via amb Puig d’en Valls.

Travessera de Jesús

El projecte aprovat avui també dona resposta a la necessitat de realitzar diverses reparacions a la travessera de Jesús, per aquest motiu s’executarà les obres de drenatge i connexió a la xarxa existent en el punt de la rotonda situada a l’inici de la carretera (PK 0) mitjançant l’execució de tres embornals, amb caixa de formigó i reixa, i es substituiran els registres de pous, per un sistema més silenciós, perquè no siguin una molèstia per als vesins de la zona urbana. Igualment, es realitzaran reparacions puntuals de trams del carril bici.