Notícies relacionades

Els barris de Can Ramon i es Puig d’en Fita, units amb Santa Eulària per un nou vial de vianants

Els barris de Can Ramon i es Puig d’en Fita, units amb Santa Eulària per un nou vial de vianants

El projecte, que afecta un tram de 550 metres, contempla una nova glorieta de 33 metres de diàmetre a la creuera amb el carrer dels Clavells

El vicepresident primer del Consell d’Eivissa i conseller de Territori, Ordenació Turística, Mobilitat, Infraestructures Viàries i Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, l’alcaldessa de Santa Eulària, Carme Ferrer i la regidora d’Obres, Cristina Ramon, han visitat avui les obres de millora de la seguretat i la connectivitat de vianants dels barris de Can Ramon i Siesta amb el Pont Vell de la localitat de Santa Eulària des Riu.

Aquestes obres permetran donar a resposta a una demanda que, tal com ha explicat el conseller, “es remunta a l’any 2007 per part de l’Ajuntament” i que permetrà els vianants anar de manera segura des de Siesta, Can Ramon i Can Nadal fins el nucli de Santa Eulària. “Aquests barris estaven molt a prop quant a distància, però molt lluny quant a possibilitat, atès que la manca d’infraestructura obligava a anar a Santa Eulària en vehicle particular”, ha concretat Juan. En aquest sentit, el conseller ha explicat que es crea un vial segur, es millora el traçat eliminant una corba de poca visibilitat i s’eliminen esteses elèctriques i telefòniques. A més, es fa una millora important com és la creació de dos parades d’autobús, “que permetran els usuaris de transport públic pujar i baixar amb condicions de seguretat” i a més faran que l’autobús no obligui a aturar tot el trànsit.

Quant a la circulació rodada, s’amplia l’amplada dels carrils, que passen de 3 metres cada un a 3,5 metres, a més de voreres de 0,5 metres. S’instal·len barreres de seguretat en tot el tram i passos de vianants.

Finalment, el projecte contempla una nova glorieta de 33 metres de diàmetre a la creuera de la carretera EI-100 amb el Carrer dels Clavells, coneguda col·loquialment com a creuera de ‘Siesta’.

L’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, ha agraït la col·laboració de tots els vesins als qui ha afectat aquesta via amb expropiacions i cessions de sòl, i ha posat en relleu que, conjuntament amb les obres que l’Ajuntament executa a la banda del Riu, aquestes feines significaran “un canvi de paradigma a la barriada des Puig d’en Fita”.

Aquestes obres les està executant la UTE XXV Mejora carretera EI-100, formada per TECOPSA i Hermanos Parrot per un import d’adjudicació de 3.229.826,07 euros (IVA inclòs). Hauran d’estar acabades abans de setembre de 2024.

Aquest projecte compta amb finançament dels fons Next Generation – EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que va atorgar al Consell d’Eivissa un total de 900.000 euros per a obres de noves parades d’autobús i de millora de les existens en la xarxa d’autobús interurbà d’Eivissa i que serviran per cobrir diverses obres realitzades per aquest departament, entre elles aquesta.

Millores d’accés per a ciclistes i vianants

Aquest nou vial per a ciclistes i vianants es suma a una ampla xarxa de carrils bici que ja s’han executat en els darrers anys a la xarxa viària insular, com són el del ramal de l’EI-20 (Camí Pou den Basques), el pas soterrat de Puig den Valls a Jesús, la passarel·la de s’Olivera o la variant de Jesús. A més, hi ha altres projectats com el de Can Coix, el de Ca na Negreta o el de Sant Josep a Sant Antoni.