Noticias relacionadas

El Consell Insular d’Eivissa, AIF, ASPANADIF, APFEM, PIMEEF, FEHIF i Fundació Mapfre compromesos amb la integració sociolaboral

El Consell Insular d’Eivissa, AIF, ASPANADIF, APFEM, PIMEEF, FEHIF i Fundació Mapfre compromesos amb la integració sociolaboral

Recolza persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemes de salut mental o neurodivergents i fomenta la seva integració sociolaboral.

Carolina Escandell, Consellera de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa; Alberto Pedro Corbella, membre de la junta de l’Associació d’Asperger Eivissa i Formentera, José Luis Jofre, president d'ASPANADIF, Antonella Greco, coordinadora d'APFEM, Ana Gordillo, presidenta de FEHIF, Alfonso Rojo, president de PIMEEF; i Eduardo Miquel, representant de Fundació MAPFRE a l'illa, han signat un acord de col·laboració per dinamitzar el Projecte Junts Som Capaces- Junts Ho Podem Fer de Fundació MAPFRE, que recolza persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemes de salut mental o neurodivergents i fomenta la seva integració sociolaboral.

Escandell ha agraït la col·laboració de la Fundació MAPFRE per contribuir que aquestes persones acabin amb les barreres que encara els impedeixen ser més independents i felices, “barreres, ha indicat, que no tenen a veure amb la manca de capacitat laboral o professional, sinó amb la manca de confiança i suport de la societat”. “Al Servei d’Assessorament i Inserció Laboral de persones amb discapacitat del Consell d’Eivissa, formem joves perquè puguin aconseguir una oportunitat laboral i mostrar els seus talents”.

Eduardo Miquel, ha reconegut al Consell el seu “compromís” amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el “suport” a la formació i al futur professional d'aquestes persones. També ha assenyalat la importància d?aquest tipus d?iniciatives, que "contribueixen al benestar ia la igualtat d?oportunitats de les persones que ho tenen més difícil".

ASPANADIF, AIF i APFEM duen a terme diferents programes de rehabilitació psicosocial, suport i suport a la comunitat amb l'objectiu d'aconseguir la integració social, i l'autonomia laboral i personal de les persones amb discapacitat o neurodivergents.

Ana Gordillo, presidenta de la Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera ha destacat que “la integració laboral de les persones amb discapacitat és una de les moltes mesures de responsabilitat social empresarial que, a més de la fi social, dóna valor per a les empreses” .

Alfonso Rojo, president de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera, ha afirmat que “estan orgullosos d'apostar per les persones amb ganes de treballar, sense distingir-ne la condició”. “A PIMEEF, treballem perquè tothom, independentment de les seves capacitats diverses, pugui desenvolupar un projecte de vida ple”.

El programa Junts Som Capaces, col·labora directament amb entitats socials, institucions públiques i associacions empresarials, per aconseguir la integració sociolaboral i la normalització de les persones amb diversitat funcional. Actualment, a Espanya, més de 6.700 empreses col·laboren activament amb aquest programa, que ha facilitat una oportunitat al mercat laboral a més de 5.500 persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental