Noticias relacionadas

La Llar Eivissa celebra el Dia Internacional de les Persones Majors amb una setmana d’activitats

La Llar Eivissa celebra el Dia Internacional de les Persones Majors amb una setmana d’activitats

Ja es pot visitar l’exposició artística “El Arte en el Hogar”

La Junta directiva de la Llar Eivissa, el club de majors depenent del Consell Insular d’Eivissa, ha presentat les activitats proposades als seus associats, i al públic en general, pe a commemorar el Dia Internacional de les Persones Majors, que se celebra el dia 1 d’octubre, però que en aquest cas comprèn accions des de dijous, 28 de setembre fins divendres 6 d’octubre.

Així, demà 28 de setembre aquesta setmana especial d’activitats arrancarà amb la inauguració de l’exposició “El Arte en el Hogar” que, tot i que ja es pot visitar, quedarà inaugurada coincidint amb el ball de la tarda, previst des de les 18 hores al bar de la Llar.

Divendres 29, la Llar rebrà una visita molt especial dels alumnes de primer de primària del CEIP Sa Bodega d’Eivissa a qui s’oferirà una xocolatada i un contacontes en col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa. Tot serà a partir de les 10.30 del matí.

Dilluns, 2 d’octubre, a partir de les 10.30 hores en la segona planta es celebrarà la xerrada – col·loqui sobre visió i audició. La primera, amb el títol “Com preservar i cuidar la teua visió al llarg dels anys” serà a càrrec dels optometristes Raquel Pelissier i Víctor López, i la segona sobre audició a càrrec de l’audioprotesista Carolina Behar i sota el títol “Viure amb pèrdua auditiva: desafiaments i solucions pràctiques”.

Dimarts, 3 d’octubre a partir de les 10 hores, també a la segona planta de la Llar, el Dr. Josep Maria Tugués oferirà la xerrada – col·loqui “Envelliment actiu i saludable”.

Dimecres, 4 d’octubre la Llar Eivissa oferirà als seus associats una visita cultural al Consell d’Eivissa, al Museu Arqueològic, a l’Arxiu Històric i a l’Ajuntament d’Eivissa. La sortida està prevista a les 9.15 hores a la seu de la Llar.

Dijous, 5 d’octubre, s’entregarà els premis de ball als millors ballarins de la Llar, a partir de les 17 hores i el divendres, 6 d’octubre a les 10.30 hores en la segona planta de la Llar el responsable de Participació Ciutadana de la Policia Nacional a Eivissa, Carlos Muñoz, oferirà la xerrada – col·loqui “Vulnerabilitat de les persones majors per estafes i robatoris”.

Des del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat del Consell Insular d’Eivissa es convida a tots els majors a participar en les activitats d’aquest i de la resta de clubs com a eina de dinamització, d’envelliment actiu i de sociabilització.

Ajudes per a majors

Igualment, el departament recorda que està obert el termini per a demanar les prestacions econòmiques per a majors de 65 any i per a persones amb discapacitat, dotades amb 90.000 euros i 180.000 euros respectivament.

Aquestes prestacions econòmiques tenen com a finalitat atendre les situacions de necessitats, per una banda,  de les persones majors de 65 anys per poder fer us de la seua llar en condicions adequades i per la seva integració en la comunitat quan aquestes persones beneficiaries no disposen de recursos econòmics suficients per fer-hi front, i per altra, atendre les situacions de necessitats de les persones amb discapacitat per poder fer us també de la seua llar en condicions adequades i per la seva integració en la comunitat quan aquestes persones beneficiaries no disposen de recursos econòmics suficients per fer-hi front

Les necessitats de les persones beneficiaries d’ambdues ajudes han d’estar relacionats amb la rehabilitació, la mobilitat, l’adaptació a la llar i ajudes tècniques.

El termini per presentar les sol·licituds conclou el pròxim 10 d’octubre en el cas de persones de 65 anys i el dia 13 d’octubre en el cas de les persones amb discapacitat i es presentaran al Registre General del Consell Insular d’Eivissa  així com també hi haurà la possibilitat d’enregistrar les sol·licituds telemàticament a la pròpia Seu Electrònica, on es poden consultar els documents a omplir.

Documentos