Noticias relacionadas

El Consell Executiu aprova la concertació de 27 places d’habitatges supervisats

El Consell Executiu aprova la concertació de 27 places d’habitatges supervisats

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat avui l’adjudicació de la concertació del Servei d’Habitatge Supervisat per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual i/o del desenvolupament d’Eivissa, i diferents suports complementaris associats al servei. En total s’han adjudicat 27 places, el que suposa augmentar-les en 15 respecte les 12 que hi havia concertades fins ara. A més s’ha previst un complement de suport d’alta intensitat a cada una d’aquestes places.

Concretament, l’adjudicació aprovada avui correspon a 20 places del servei, i el complement d’alta intensitat, per a l’entitat AMADIBA, per un import màxim de 783.582 euros i un total de 7 places per a APFEM per un import màxim de 274.253,7 euros.

Igualment, s’han aprovat altres complements associats al servei per cobrir possibles necessitats de suport per motius mèdics, conductuals o excepcionals, que s’adjudicaran si escau per resolució, amb un import màxim de 78.131,3 euros.

El Servei d’Habitatge Supervisat per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual i/o del Desenvolupament, és un Servei residencial de caràcter permanent o temporal per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament que necessiten supervisió i suport de diferent intensitat. S’organitza en habitatges ordinaris que constitueixen el domicili habitual de la persona.

Les persones destinatàries són persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament, a partir de 16 anys, amb un percentatge de discapacitat igual o  superior a un 33% i amb necessitat de suport extens i generalitzat.

Cartera de Serveis Socials

La concertació dels serveis socials és una realitat gràcies a l’aprovació de la Cartera de serveis socials que va fer el Consell Insular d’Eivissa en sessió plenària el passat dimecres, 15 de març de 2023, fent realitat “el canvi de paradigma que implica la concertació social com a ferramenta de finançament dels serveis pels col·lectius més vulnerables, passant d’un model conceptualment basat en les subvencions, a la consolidació de drets de les persones usuàries mitjançant la fórmula de la concertació social”, tal com va explicar la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell.