Noticias relacionadas

El Consell d’Eivissa presenta el programa per commemorar el 8M centrat en el lema ‘per les dones grans, per les grans dones’

El Consell d’Eivissa presenta el programa per commemorar el 8M centrat en el lema ‘per les dones grans, per les grans dones’

El Departament de Benestar Social i Igualtat del Consell Insular d’Eivissa ha organitzat un programa d’activitats per commemorar el pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, centrat en la tercera edat amb el lema ‘Per les dones grans, per les grans dones’, i que inclou dansa, obres de teatre i la presentació d’una sèrie de vídeos centrats en la dona pagesa. “Un programa transversal que està dirigit a tots: dones i homes i nenes i nens, amb una important col·laboració de tots els ajuntaments de l’illa perquè la igualtat és un objectiu comú” ha explicat la consellera del Departament Carolina Escandell qui ha avançat que el Primer Pla d’Igualtat del Consell està en una fase molt avançada d’elaboració “i serà un document consensuat i guia per a tothom”.

En aquest sentit, la coordinadora de l’Oficina de la Dona, Tonyi Ferrer, ha detallat respecte del Pla d’Igualtat que ja s’ha fet la diagnosi i ara s’està treballant tècnicament  desenvolupant-lo en sis eixos de treball (prevenció i atenció a les violències masclistes, acció co-educadora, igualtat d’oportunitats l’àmbit laboral, participació de les dones a l’àmbit social, comunicació no sexista i bon govern) que es treballaran amb tots els col·lectius, “es tracta d’un Pla ambiciós i per això hi ha molts agents implicats treballant-hi, com ajuntaments, Educació, cossos i forces de seguretat, salut, empresaris, sindicats... i que tindrà molest activitats i reptes previstos perquè el que volem és que sigui un èxit”.

Respecte a les activitats programades comencen aquest dijous 22 de febrer amb la presentació dels etnoclips ‘Tornem a la Terra’ realitzats per Harmony Hita Torres. Es tracta de cinc vídeos protagonitzats per dones vinculades a la pagesia o al rol domèstic i que al llarg de cada vídeo expliquen receptes i tècniques tradicionals, així com secrets del passat i que ara es transmeten a través d’aquests vídeos que, segons ha explicat la consellera del Departament Carolina Escandell, “ens permeten retre homenatge a les dones que han jugat un paper fonamental en la perpetuació de les tradicions culturals i en el desenvolupament sostenible del medi rural”. La presentació d’aquests etnoclips serà a les 19.30 h a l ‘Auditori de Cas Serres i comptarà amb l’actuació dels alumnes del Conservatori d’Eivissa.

El 10 de març, la companyia IB Danza oferirà l’espectacle ‘Las humanas de las Olas’ sota la direcció artística de Daniel Estévez López i Águeda Morey Fernández. Serà a les 19 hores a Can Jeroni en Sant Josep. Al llarg de tot el mes de març, a tots els municipis de l’illa es representarà l’obra ‘Igualiyay@s. El amor en tiempos de igualdad’ de Marevent Mujer, una obra de teatre que sensibilitza la ciutadania sobre la igualtat en la tercera edat. En finalitzar cada representació se servirà un refrigeri.

La coordinadora del Centre d’Estudis de Prevenció de les Conductes Addictives, CEPCA, Belén Alvite, ha explicat que el calendari s’ampliarà amb activitats a les escoles. Així, enguany es repartirà als alumnes d’infantil i primària dels centres educatius d’Eivissa un jugaroi col·laboratiu, en aquesta ocasió es repartiran 6.000 pomperos, de la mateixa manera que altres anys es varen entregar baldufes, estels o puzzles. A més, s’han adquirit 550 llibres coeducatius sobre temàtica igualitària que es repartiran  també entre els centres escolars. També es projectarà el curtmetratge en línia ‘Nuestra calle’ de Corto España dirigit a alumnes d’educació secundària.

Per últim amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Eivissa el dia 8 de març hi haurà manifestació i tallers, amb el primer Dona Festival Woman Rock.